Köszöntő

Szeretetel köszöntök mindenkit

A Szent Johanna gimi című könyvsorozat

rajongói oldalán. Mindig a legfrissebb 

információkat találod itt, + nemsokára

jópár ajándékot is (pl. ikonokat).

Természetesen az alapok mellett mindez.

Nézz vissza máskor is, hisz a lap folyamatosan

bővül. Minden jót! :)

Szavazás
Várod már az 5. kötetet(Remény alcíműt)?
Igen, mert az egyik legjobb könyvsorozat.
Igen!
Nem ismerem még a könyvsorozatot.
Mellékszereplők
 
Rentai Renáta szülei
Állandóan a (gyereknevelési) szakkönyveket bújják. Néha túl szigúrúak(mikor nem kellene, akkor is). De kedvesek, s mindent megtesznek lányukért, Reniért.
 
Antai-Kelemen Ádám nagyszülei
Becenevén Cortez velük él, mivel szülei Amerikában laknak(személyesen csak ünnepekkor találkozik velük). Nagyszülei rendesek, kedvesek, jóra nevelik unokájuk. Cortez a Beatles együttesről nagymamájától hallott.  Sajnos az egyik kötetben a nagymama kórházba kerül, megbetegedésekor jelen van Reni is, aki segítséget is hív.
 
Flóra
A negyedik kötetben ismerhetjük meg, 9.-esként jön a gimnáziumba. A szakkörökből az Olvasókört választja. Reni osztálytársa, Zsák és 10.-es Karcsi is belészeret. Először egyikük sem mer vele beszélni, így Renin keresztül üzennek, küldenek ezt-azt Flórának.
 
Peti
Reni a 3. kötetben, a szilveszteri koncerten ismeri meg, össze is barátkozik vele, később többször is találkoznak, rengeteget beszélgetnek. Virág születésnapi bulijára is meghívja (Reni Petit), mivel Virágot a fiú is ismeri, ugyanis Virág régen emós volt. Peti emó stílusú, de belül egész más, így értik meg egymást Renivel. Csak barátok. Petinek megtetszik egy emós lány, viszont az kikosarazza.
 
Dorián
Virág régi szerelme. 10.-ben jött a szent johannába. Virágnak azonnal megtetszik, akkor még emós, s a fiú is az. Végül  10. -ben, a szilveszteri koncerten szakítanak, ugyanis Dorián hazudik Virágnak, és magukhoz akarja vinni. Szerencsére rájön, s nem történik baja.  Később kiderül, hogy Dorián csak azért vette fel az emó stílust, hogy régi lányismerőseit elcsábíthassa. Több durva történet is tartozik Doriánhoz, a szakítása után főleg Ricsi(Virág mostani szerelme) és Cortez többször is megvédi Virágot tőle. 
 
Folyamatosan bővül!
+ Egy érdekeség: Lesz még egy mellékszereplő, akit még nem ismerünk, az eddigi 5 kötetben még nem jelent meg.